Skrubtudser i April

April 2018

12-04-2018 11:10

Vi kender det alle. Solen begynder at skinne og varmen sniger sig frem efter en lang vinter. Vi søger ud i lyset. Det samme gør Bufo Bufo, skrubtudserne. På de første varme, solrige dage kravler de frem fra skoven og mudderet og græstotterne, hvor de har ligget hele vinteren. Hannerne kommer først. De hopper og går mod vandhullerne. En vandring er i gang og man skal se hvor man sætter fødderne de dage. Der er skrubtudser overalt. Kvæk efter kvæk lyder og overdøver næsten fuglenes sang. Hunnerne kommer frem ved lidt højere temperatur og møder de en han på vejen,springer han op på ryggen af hende og klamrer sig til hende, mens hun fortsætter sin vandring. Ofte forsøger flere hanner sig på den samme hun. På samme tid. Fremme ved vandhullet flyder de rundt. De der parrer sig ligger stille og forsøger at holde andre hanner væk. Andre slås. Efter et par dage falder der ro over vandet. I vandlinien kigger et eller to par øjne frem og bredden og bunden fyldes med perlerækker af æg. Rovfuglene har festdage. Skrubtudser er god mad, hvis de fanges og spises fra bugen. Ryggen er giftig. Det ved fuglene og derfor ligger der dele af tudser langs vandhullet. Så snart der er bevægelser i luften eller ved vandet trækker tudserne ned under vandet. Der er de i sikkerhed.

Til hverdag og fest

21-09-2017 21:27

 

Jobbet som fotojournalist er varieret. Man skal kunne trives på mudrede marker og på bonede gulve. Man skal kunne tale med alle og formidle de store øjeblikke i de små begivenheder og med detaljer zoome ind på de små dele af de store historier. Den ene dag skyder jeg ishockeybilleder til aviser, den anden portrætter til et fagblad. Jeg laver reklamevideoer for virksomheder og tekster til kommunale blade og droneoptagelser af naturområder. Blandt andet. Hver gang med det formål at formidle et budskab, en historie, en følelse. Et bryllup er ikke hverdag, hverken for brudeparret eller jeg. Men det er en festdag, også for fotografen. At være med til en glædelig begivenhed og fange de små øjeblikke. Det er noget af det sjoveste. Lotte og Simons bryllup var en af den slags bryllupper, hvor små skønne brøkdele af sekunder opstod igen og igen. Her lige før Lottes bror skulle føre hende op ad kirkegulvet. Jeg har verdens bedste job.

Fans og fodbold

27-05-2016 16:52

Jeg er ret glad for at fotografere sport i alle afskygninger. Bedst er det selvfølgelig når der er noget på spil og intensiteten er høj. Det er den ofte til håndbold og ishockey og kan også være det til fodbold. Den sidste hjemmekamp for SønderjydskE så jeg nu ikke meget af. Der var ellers en del på spil. Sølv eller bronze.  Men blikket hvilede det meste af tiden på en gruppe energiske lyseblåklædte fans. Dem, der holder ved i modgang og medgang. Dem, hvor spillet bag mig tydeligt kan aflæses i deres ansigter. Der,  hvor man ikke er i tvivl om, hvor bolden befinder sig på banen eller hvad der sker. De råber højt, de synger, de hopper. De trommer. Nonstop. De larmer så meget, at man ikke et sekund er i tvivl om, at de mener det. SønderjydskE er deres hold. De er SønderjydskE. De er den 12. mand. Sådan er det for alle hold. De har deres hjemmepublikum. Jeg er fjollet med fans, og det kan være svært at vende ryggen til dem, og sætte fokus på de 22 mand på banen. Men det skal man jo også. En fodboldkamp er begge dele. Men mest fjollet er jeg med fans.

Nytår 2015

30-12-2015 17:16

Jeg har verdens bedste job. Hver eneste dag møder jeg mennesker, der fortæller deres historier. Nogle møder er korte, andre lange, men alle møderne sætter et aftryk hos mig. Når jeg kigger tilbage på det år, der er ved at nå til ende, så er der møder, der fylder mere i bevidstheden end andre.

Læs mere …

Omar og julemanden

23-12-2015 12:38

Decembers nisser og julemænd har fyldt mit hukommelseskort

Læs mere …